Domowe ciasteczka żurawinowo-bananowe – proste w przygotowaniu, pyszne, z naturalnych składników. Świetna przekąska dla dzieci i dorosłych. Są sprawdzoną i lubianą alternatywą sklepowych słodyczy przygotowywaną przez rodziców, dbających o zdrowe nawyki żywieniowe swoich dzieci. To także nie obciążające wyrzutami sumienia łakocie dla osób dbających o linię i dobrą formę.
2 dojrzałe banany
50 ml oleju
125 g płatków śniadaniowych Junior Musli Holle
30 g żurawiny suszonej
30 g mąki
1 łyżka miodu
Żurawinę pociąć na
mniejsze kawałki, banany zmiażdżyć widelcem i połączyć w misce z mąką, płatkami
i olejem. Całość dobrze wymieszać i wyrobić na spójna masę. Piekarnik rozgrzać
do 160 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć ciasto uformowane
w ok 10 szt. krążków. Piec 15-20 minut na środkowych szynach w piekarniku.
Smacznego! Więcej o diecie maluchów na
Holle.pl
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza